Wat is het verschil tussen een loonsecretariaat en een sociaal secretariaat?

Shana Bogaerts is de eerste werknemer van Payco. Ze kent de ins en outs van het bedrijf én van haar klanten. Waarom Shana hier zo graag werkt? “Ik krijg hier veel kansen om nieuwe dingen te leren”, geeft ze aan.

Shana combineert haar job als HR & Business Consultant bij Payco met het gezinsleven. “Ik ben mama van een actief zoontje van twee jaar. In mijn vrije tijd breng ik dan ook het liefste tijd door met mijn gezin, of sta ik graag in de keuken waar ik veel kook en lekkere gebakjes maak, al is dit intussen wel met een extra setje helpende (lees: smodderende) handjes. Als ik toch nog een gaatje vind, game ik graag en ben ik graag creatief bezig.”

 

 

“Mijn zoontje heeft het kantoor ook al enkele keren van binnen gezien en hij kijkt zijn ogen uit op de plaats waar zijn mama werkt. Dat geeft mij een bevestigend en leuk gevoel.”

“Ik krijg hier veel kansen om nieuwe vaardigheden te leren”

Job absoluut nog niet beu

Ze heeft al heel wat jaren ervaring als payrollbeheerder en is haar job absoluut nog niet beu. “Ook na 7 jaar blijf ik de materie interessant vinden. Dat komt ook doordat de arbeidswetgeving zo snel wijzigt. Zo blijf ik een leven lang leren.”

Loonsecretariaten daarentegen zijn besloten vennootschappen (BV) met een ondernemer aan het roer. Aangezien de structuur hier anders is, kunnen loonsecretariaten zich iets flexibeler gedragen.

“Payco biedt me een uitdagende job die me de ruimte geeft flexibel om te gaan met mijn gezinsleven.”

Veel leermogelijkheden

Dat is ook een van de redenen waarom Shana voor Payco werkt. “Ik krijg hier veel kansen om nieuwe vaardigheden te leren en mezelf echt te ontplooien. Zo kan ik eveneens groeien als persoon, want ik word op een positieve manier aangezet om buiten mijn comfortzone te werken. Zo leer ik gaandeweg bij en kan ik bijsturen waar nodig om een completere persoon en dienstverlener te worden.”


“Voor Payco werken staat voor mij voor werken in een aangenaam team en in een leuke omgeving met mensen die oprecht begaan zijn met jou. Ik ben blij dat Nine ons team enkele maanden geleden is komen versterken, want wij zijn een goed geoliede machine en we vullen elkaar perfect aan.”

Eigen inbreng telt

Bij Payco wordt ‘out-of-the-box’ denken aangemoedigd. “We krijgen de kans om onze ideeën naar voren te schuiven om onze klanten zo nog beter te kunnen ondersteunen. Aangezien we een klein en flexibel team zijn, wordt er meer naar onze mening geluisterd dan in een groot bedrijf.”
 
“Wat Payco uniek maakt? Payco biedt een dienstverlening aan die ervoor zorgt dat we dichter bij de klanten staan. Er zijn namelijk onnoemelijk veel zaken die in orde gebracht moeten worden als je voor het eerst werkgever wordt waar ondernemers vaak niet bij stilstaan. Het creëert veel onzekerheid bij ondernemers wanneer ze hun bedrijf opstarten.”

“Nine en ik vormen een goed geoliede machine en we vullen elkaar perfect aan.”

Ondernemers laten focussen op wat écht belangrijk is

“Doordat we vanaf de start betrokken zijn bij het proces, kunnen we korter op de bal spelen en hun vragen sneller beantwoorden. Zo kunnen ondernemers zich focussen op wat écht belangrijk is voor hun zaak en kunnen ze met een gerust hart gaan slapen omdat ze weten dat wij het uitgebreide payrollgedeelte voor ons nemen.”
 
“Samengevat werk ik dus heel graag bij Payco omdat het een uitdagende job met een superleuk team is, die me de ruimte geeft flexibel om te gaan met mijn gezinsleven.”

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Abonneer en blijf op de hoogte van nieuws, events en interessante updates.

Heb je vragen over Payroll of HR?

Boek een vrijblijvend adviesgesprek bij Payco of contacteer ons via de website.

Hoe kan je veranderen van sociaal secretariaat?

Wil jij veranderen van sociaal secretariaat, maar kost het je te veel moeite? Je bent niet alleen! Daarnaast heeft overschakelen…

Hoe kan je veranderen van sociaal secretariaat?

Wil jij veranderen van sociaal secretariaat, maar kost het je te veel moeite? Je bent niet alleen! Daarnaast heeft overschakelen…

Scroll naar boven