Hoe kan je veranderen van sociaal secretariaat?

Wil jij veranderen van sociaal secretariaat, maar kost het je te veel moeite? Je bent niet alleen! Daarnaast heeft overschakelen verschillende voordelen. Met de hulp van Payco is veranderen van sociaal secretariaat een fluitje van een cent. Let op! Je dient vóór eind juni jouw ontslagbrief bij je huidige sociale secretariaat ingediend te hebben om in januari het jaar erop bij je nieuwe secretariaat aan te kunnen sluiten.
 
Ben je op zoek naar een nieuwe partner voor jouw loonadministratie, maar weet je niet waar te beginnen? Geen probleem! Wij helpen je met het kiezen van het juiste secretariaat voor de noden van jouw bedrijf. Aan de hand van het volgende stappenplan vind jij de juiste partner voor jouw onderneming in no time.

1) Maak een noden- en wensenlijst


Vooraleer je overschakelt, is het belangrijk om te weten wat je verlangt van jouw secretariaat. Heb je eigenlijk wel een sociaal secretariaat nodig, of ben je beter af met een loonsecretariaat?

 

Maak voor jezelf een lijst op van de diensten die je nodig hebt, en waar net het schoentje wringt bij jouw huidige sociaal secretariaat. Bepaal daarnaast ook welke criteria belangrijk zijn voor je nieuwe partner. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de prijs, de kwaliteit en de service van het bedrijf.


2) Zoek nieuwe secretariaten


Nu je weet wat je zoekt in een sociaal secretariaat, kan je beginnen te zoeken naar potentiële kandidaten. Vergelijk de bedrijven die je aanspreken qua kostenplaatje, service die ze aanbieden en reviews. Je kan ook rondvragen bij andere ondernemers wat hun ervaringen zijn. Zo is Bart De bruyn van Aansteker heel tevreden over het amicale karakter van Payco.

3) Ontvang en vergelijk offertes

 

Wanneer je een aantal potentiële kandidaten gevonden hebt om te veranderen van sociaal secretariaat, is het tijd om offertes op te vragen. Offertes kunnen verschillen in prijs, dienstverlening en voorwaarden, dus het is belangrijk om ze goed te vergelijken.
Let niet alleen op de kosten, maar kijk ook naar de kwaliteit van de service en de referenties van andere klanten. Payco hanteert een heldere en transparante prijszetting. Aangezien het om ‘Payroll as a Service’ gaat, is er een prijs per werknemer per maand die je gewoon online kan vinden. Payco hanteert steeds een maximum, all-in prijs. Er zijn geen verborgen kosten voor extra documenten. Je weet meteen waar je voor betaalt.

4) Plan jouw overstap


Zodra je jouw keuze gemaakt hebt, is het tijd om effectief te veranderen van sociaal secretariaat. Maak een duidelijk plan van aanpak en communiceer de wijziging met alle betrokken partijen, zoals je medewerkers en het nieuwe secretariaat.


Zorg ervoor dat alle gegevens, zoals de nodige contracten en de loonadministratie op de juiste manier overgedragen worden en dat eventuele problemen op tijd opgelost geraken. Hou er rekening mee dat je jouw ontslagbrief bij je huidige sociaal secretariaat vóór eind juni ingediend moet hebben om in januari van het jaar erop te kunnen overstappen naar jouw nieuwe secretariaat.

 

Hou er ook rekening mee dat de overstap een tijdje kan duren en eventuele aanpassingen van jouw interne systemen en processen vereist.

5) Maak goede afspraken voor de toekomst

Ten slotte is het belangrijk om goede afspraken te maken met het nieuwe sociaal secretariaat voor de toekomst zodat je niet weer in een sombere situatie terechtkomt. Maak duidelijke afspraken over de dienstverlening en leg die vast in een contract. Misschien is het mogelijk om een proefperiode af te spreken, waarin beide partijen kunnen kijken of de samenwerking naar wens verloopt.

Dat is helaas niet bij alle sociale secretariaten mogelijk. Payco biedt ‘Payroll as a Service’ aan, uniek in de Belgische payrollwereld. Dat wil zeggen dat je kan opzeggen wanneer je wil. Je hangt dus niet meteen vast aan een contract van enkele jaren.

Het is het belangrijk om regelmatig je sociaal secretariaat intern te evalueren en eventuele problemen of wensen te bespreken met jouw secretariaat, zodat die snel opgelost kunnen worden.

Conclusie


Het veranderen van sociaal secretariaat kan een ingrijpende stap zijn voor een ondernemer, maar met de juiste voorbereiding kan het ook een goede beslissing zijn. Door goed na te denken wat je echt nodig hebt van een dienstverrichter kan je betere keuzes maken. Let daarbij niet alleen op de kosten, maar ook op de kwaliteit van de service en de reputatie van het secretariaat.

Wil je overstappen naar Payco? Slimme zet! Wij stellen zelfs je ontslagbrief naar je huidige sociale secretariaat op. Geen gedoe, gewoon een snelle en persoonlijke service.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Abonneer en blijf op de hoogte van nieuws, events en interessante updates.

Heb je vragen over Payroll of HR?

Boek een vrijblijvend adviesgesprek bij Payco of contacteer ons via de website.

Hoe kan je veranderen van sociaal secretariaat?

Wil jij veranderen van sociaal secretariaat, maar kost het je te veel moeite? Je bent niet alleen! Daarnaast heeft overschakelen…

Wat is het verschil tussen een loonsecretariaat en een sociaal secretariaat?

Zowel een loonsecretariaat als een sociaal secretariaat is een dienstverlener in de HR-sector: het behandelt personeelszaken en loonadministratie. Wat is…

Scroll naar boven